Vapaaehtoistyö

Vapaaehtoistyö on joustava harrastus, jonka voit tehdä turvakodissa pitkälti itsesi näköiseksi ja omiin aikatauluihisi sopivaksi. Käytämme sähköistä vuoronvarauspalvelua. Tarjoamme useita erilaisia vapaaehtoistyön rooleja ja perehdytämme sinut kuhunkin vapaaehtoistehtävään! Tervetuloa mukaan!

Tiedustelut: laura.laine@mll.fi

Mitä turvakodissa voi vapaaehtoisena tehdä?

LEIKKIÄ LASTEN KANSSA

Tule jakamaan leikin ilosanomaa turvakodissa! Voit kiinnostuksesi mukaan esim.

• järjestää lapsille leikki- tai toimintatuokioita
  • ulkoilla lasten kanssa pihallamme
  • lukea lapsille
  • leipoa lasten kanssa
  • tai ehdota, mitä juuri sinua kiinnostaisi järjestää turvakodin lapsille

AUTTAA LÄHISUHDEVÄKIVALLASTA TOIPUVIA

Tule olemaan kiireettömästi läsnä turvakodilla: Voit kiinnostuksesi mukaan esim.

• olla juttuseurana turvakodin asiakasperheille
  • lähteä kaupungille asiointikaveriksi
  • leipoa tai laittaa ruokaa
  • järjestellä lahjoitustavaroita

HOITAA ELÄINTÄ

Oletko valmis huolehtimaan turvakodin asiakkaan lemmikkieläimestä lyhyehkön ajan asiakasperheen turvakotijakson aikana omassa kodissasi?

Koska emme voi valitettavasti ottaa turvakotiin perheen lemmikkiä, olemme koonneet auttajaverkoston vapaaehtoisista, jotka ovat valmiita huolehtimaan eläinperheenjäsenestä ja sen turvallisuudesta lyhyehkön aikaa ennalta sovitusti.

Ilmoittaudu vapaaehtoisrekisteriimme ja kerro millaisesta eläimestä sinä voisit pitää huolta.

AUTTAA MUUTTOTAVAROIDEN KULJETUKSESSA

Onko sinulla peräkärry tai pakettiauto? Olisitko valmis noutamaan sovittaessa autolla turvakodin asiakkaillemme tehtyjä huonekalu- ja tavaralahjoituksia pääkaupunkiseudulla ja näin avustamaan perheitä uuden väkivallattoman elämän aloittamisessa?

Antaisitko aikaasi lapselle?
Kuva MLL/Matti Matikainen