Vapaaehtoistyö

Vapaaehtoistyö on joustava harrastus, jonka voit tehdä turvakodissa itsesi näköiseksi ja omiin aikatauluihisi sopivaksi. Tarjoamme useita erilaisia vapaaehtoistyön rooleja ja perehdytämme sinut kuhunkin vapaaehtoistehtävään! Tervetuloa mukaan!

LEIKKILÄHETTI

Tule jakamaan leikin ilosanomaa turvakodissa! Voit kiinnostuksesi mukaan esim.

• järjestää lapsille leikki- tai toimintatuokioita
  • ulkoilla lasten kanssa
  • lukea lapsille
  • leipoa lasten kanssa
  • tai ehdota, mitä juuri sinua kiinnostaisi järjestää turvakodin lapsille

TURVAKODIN KUMMI

Tule olemaan kiireettömästi läsnä turvakodilla: Voit kiinnostuksesi mukaan esim.

• olla juttuseurana turvakodin asiakasperheille
  • lähteä kaupungille asiointikaveriksi
  • leipoa tai laittaa ruokaa
  • soittaa pianoa, laulaa tai tanssia…

ELÄINTEN HOITAJA

Oletko valmis huolehtimaan turvakodin asiakkaan lemmikkieläimestä lyhyehkön ajan asiakasperheen turvakotijakson aikana omassa kodissasi? Emme voi valitettavasti ottaa turvakotiin perheen lemmikkiä, joten olemme koonneet vapaaehtoisista ringin, jotka ovat valmiita huolehtimaan eläinperheenjäsenestä ja sen turvallisuudesta ennalta sovitusti. Ilmoittaudu vapaaehtoisrekisteriimme ja kerro, millaisesta eläimestä voisit pitää huolta. Korvaamme matkakulut ja lemmikin ruoan pyydettäessä.

Lisätiedot: laura.laine@mll.fi

KULJETUS- JA MUUTTOAVUSTAJA

Onko sinulla peräkärry tai pakettiauto? Olisitko valmis noutamaan sovittaessa autolla turvakodin asiakkaillemme tehtyjä huonekalu- ja tavaralahjoituksia pääkaupunkiseudulla ja näin avustamaan perheitä uuden väkivallattoman elämän aloittamisessa?

SOME-AKTIIVI

Oletko aktiivinen ja taitava somen käyttäjä? Tule jakamaan some-tiliemme päivityksiä käyttämissäsi some-kanavissa. Aktiivisuudellasi voit auttaa meitä levittämään tietoa siitä, mistä lapsiperheet saavat maksutonta apua eroon ja perheväkivaltaan matalalla kynnyksellä.

Lisätiedot: laura.laine@mll.fi

Tule leikkilähetiksi tai turvakodin kummiksi!
Kuva MLL/Matti Matikainen
Ota lemmikkieläin hoitoosi!